Predsjednik Nurković primio pobjednice kviza „Eumetrija“

Predsjednici opštine i Skupštine opštine Rožaje Ejup Nurković i Almir Avdić primili su članice pobjedničkog tima kviza Eumetrija Almasu Husović, Aišu i Seminu Kalač, sa mentoricom Mirsadom Bibić Šabotić i direktorom Gimnazije „30. septembar“ Fejzom Murićem.
Upućujući čestitke učesnicama takmičenja i upravi škole zbog rezultata postignutih na takmičenju predsjednik Nurković je kazao da su rad i usvajanje znanja iz raznih oblasti garancije mladim ljudima da u budućnosti budu korisni sebi, svojim porodicama i zajednici u kojoj žive. Nurković je istakao da je ponosan na uspjehe koje učenici Gimnazije ostvaruju kako na polju formalnog obrazovanja tako i u sferi vannastavnih aktivnosti. Mentorica pobjedničkog tima, Mirsada Bibić Šabotić, još jednom je napomenula da su gimnazijalke na najbolji način predstavile svoju školu i Rožaje i zaključila da njihov uspjeh treba da bude motiv mladim ljudima da se uključuju u projekte koji će doprinijeti unapređenju njihovog obrazovanja.
Direktor Gimnazije Fejzo Murić zahvalio se predstavnicima lokalne samouprave na srdačnom prijemu i izrazio nadanje da će učenici te obrazovne ustanove nastaviti da doprinose afirmaciji znanja i temeljnih vrijednosti Rožaja. Predsjednik Nurković je nakon završetka prijema učenicama uručio simbolične poklone.
Napominjemo, kviz Eumetrija je realizovao CGO u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Televizijom Vijesti, a kroz 10 emisija emitovan je od kraja novembra 2018. do 27. januara

  1. godine. Cilj kviza je bio pružanje doprinosa prihvaćenosti i legitimnosti procesa evropskih integracija u Crnoj Gori kao i podizanje nivoa znanja, informisanosti i zainteresovanosti srednjoškolaca za Evropsku uniju, način njenog funkcionisanja i javne politike.

Leave a Reply