Diplomate članice EU u posjeti Opštini Rožaje

Predsjednik Opštine Rožaje, Rahman Husović, danas je sa saradnicima, u svom kabinetu ugostio visoku delegaciju Evropske unije u Crnoj Gori.

Delegaciju Evropske unije na čelu sa zamjenikom ambasadora EU Riccardom Serri su činili: zamjenica ambasadora Mađarske Mira Vuity, Hrvatske Boris Belanić, Francuske Bertnard Baucher, Rumunije Radu Gorincioi i Slovenije Mirjana Vidaković.

Delegaciju Opštine Rožaje, pored predsjednika Husovića su činili: predsjednik SO Almir Avdić, potpredsjednik Opštine Ismet Kalač, šef Kabineta predsjednika Opštine Emir Kuč i šef Službe za izradu razvojnih projekata Fikret Kuč.

Predsjednik Husović je prisutne upoznao sa prirodnim i privrednim resursima koje posjeduje naša opština, kao i sa izazovima sa kojima se suočavamo među kojima su migracije, nezaposlenost, direktne strane investicije, zapošljavanje u realnom sektoru, životni standard stanovništva i dinamika infrastrukturnih i kapitalnih projekata.

Predsjednik Skupštine opštine Rožaje, Almir Avdić u svom izlaganju, fokusirao se na demografski i geografski položaj Rožaja, kao pozitivne inpute za potencijalna ulaganja, sa svih nivoa.

Posebno je iskazao zahvalnost za insteresovanje koje su prisutni pokazali, kada su u pitanju turistički potencijali Rožaja. Te istakao bitnost finalizacije započetih projekata, kako za ekonomski, tako i turistički razvoj naše opštine.

Sagovornici su se usaglasili oko važnosti posjete, prije svega zbog toga što je Crna Gora pokazala da može da napreduje na reformskom putu ka pridruživanju Uniji.

Takođe, naglašena je dobra dosadašnja saradnja lokalne uprave sa EU fondovima i postavljeni zahtjevi za nastavak iste.

Tokom posjete, delegacije su zajednički posjetile Kučansku džamiju i džamiju Sultan Murat II, kao dvije od najznačajnijih kulturno-historijskih znamenitosti u našoj opštini.

U završnom dijelu posjete, organizovan je obilazak jednog od korisnika projekta finansiranog od strane DEU pod nazivom “Zajednička akcija za aktivne mjere zapošljavanja u droprerađivačkom sektoru u opštini Rožaje” – ELL PROM.

Objave iz povezanih i sličnih kategorija...