Rožaje dobija savremeni objekat za novu gradsku školu

Nastupajuća građevinska sezona riješiće brojne probleme građana opštine Rožaje koji se odnose na nedostatak određenih infrastrukturnih objekata.Direkcija javnih radova Crne Gore izdvojila je sredstva u iznosu od oko 45 hiljada eura za izradu projektne dokumentacija za izgradnju treće gradske osnovne školu u Rožajama. Direktor Direkcije  Almer Kalač objasnio je da je  riječ je o višemilionskom projektu  koji će se realizovati fazno i, zbog ozbiljnosti samog projekta i visine sredstava koja će se tim povodom izdvojiti, gradnja objekta će trajati narednih nekoliko godina.

Shodno idejnom projektu koji nam je dostavljen iz Agencije za projektovanje i razvoj  savremena zgrada, koja će biti smještena na lokalitetu bivšeg Gornjeg Ibra, moći će da primi po hiljadu učenika u jednoj  smjeni. Zahvaljujući modernom planu gradnje, stvoriće se uslovi za izvođenje različitih oblika praktične nastave. U okvirima zgrade biće smještene i fiskulturne sale koje će biti opremljene shodno važećim evropskim standardima.

Opština Rožaje se već godinama suočava sa izraženom prenatrpanošću učenika u dvije postojeće gradske škole,  tako da je lokalna samouprava prepoznala potrebu za pokretanje procedure u pravcu adekvatnog rješavanja ovog problema.

 

Leave a Reply